Menu
Your Cart
Καλέστε μας τώρα
210 65 40 757

Μπούκοβο βιολογικό OlaBio 40gr

Μπούκοβο βιολογικό OlaBio 40gr
Μπούκοβο βιολογικό OlaBio 40gr
1,90€
Χωρίς ΦΠΑ: 1,90€
  • Στοκ: Σε απόθεμα
  • Κωδικός: olabio-mpax-9
  • Βάρος: 0.04kg

Τηλεφωνικές παραγγελίες 210 65 40 757

Δωρεάν μεταφορικά σε όλη την Ελλάδα άνω των 50 ευρώ.

Τα προϊόντα αποστέλλονται με Έξοδα Αποστολής Πανελλαδικά, μέσω της εταιρείας Ταχυδέμα. H αποστολή των προϊόντων γίνεται αυθήμερον ή την αμέσως επόμενη εργάσιμη ημέρα εφόσον τα προϊόντα βρίσκονται ετοιμοπαράδοτα στις αποθήκες της εταιρείας ygeias-agatha & παραδίδονται εντός 1-2 ημερών για περιοχές εντός Αττικής & 1-4 εργάσιμων ημερών για παραγγελίες εκτός Αττικής από τη συνεργαζόμενη εταιρεία courier

Αν ψάχνετε ένα προϊόν από τις εταιρείες που συνεργαζόμαστε αλλά δεν το έχουμε στην σελίδα μας, μπορείτε να μας το ζητήσετε εδώ.

Μπούκοβο βιολογικό OlaBio 40gr

Μπούκοβο ή τσίλι της Μεσογείου είναι το μπαχαρικό που προέρχεται από ψιλοκομμένες κόκκινες πιπεριές και αποτελεί την εκδοχή του ελληνικού τσίλι.Μπορεί να συνδυαστεί με ρίγανη, μαντζουράνα, βασιλικό, μαϊντανό και σκόρδο ή πιπέρι. Το όνομα του οφείλεται σε γνωστή κόκκινη πιπεριά από έναν καλόγερο που την καλλιεργούσε το 16ο αιώνα σε ένα μοναστήρι στη Σερβία. Μπούκοβο ονομάστηκε και το μοναστήρι, στο οποίο καλλιεργούνταν η ομώνυμη πιπεριά. Στην κουζίνα της Βόρειας Ελλάδας, το μπούκοβο είναι κάτι σαν το αλατοπίπερο και έχει καθημερινή χρήση σχεδόν σε όλα τα πιάτα. Ταιριάζει στα περισσότερα μαγειρευτά φαγητά. Το μεσογειακό αυτό τσίλι είναι εκτός των άλλων και αγαπημένο μπαχαρικό των πεινασμένων ξενύχτηδων, αφού συμπεριλαμβάνεται στον πατσά, αλλά και στις μακεδονίτικες σούπες, ενώ δεν λείπει και από μαγειρευτά ή ψητά.

Μπούκοβο καυτερό | Ιδιότητες

Αποτελεί καλή πηγή φυτικών ινών, φολικού οξέος, βιταμίνης Α, C, B6, Κ και μαγγανίου. Επειδή το μπούκοβο προέρχεται από την πιπεριά, αποτελείται από λουτεΐνη, ζεαξανθίνη, β-καροτίνη και λυκοπένιο. Κύριο συστατικό, στο οποίο οφείλεται η καυστικότητα των καρπών είναι η καψαϊκίνη.

Εφαρμογές

Χρησιμοποιείται στο λάχανο τουρσί, και συνιστάται για τον πατσά και γενικότερα για σούπες, βραστά αλλά και ψητά.

Ιδανικό στην φασολάδα,σε σάλτσες, επίσης προστίθεται και στα κίτρινα τυριά για πιο πικάντικη γεύση.

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
Κακή Καλή