Ανθός αλατιού Μάνης-Αλάτι βράχων 130 γρ
- Στοκ: Σε απόθεμα
- Κωδικός: bioagr-alati
- Βάρος: 0.32kg
Τηλεφωνικές παραγγελίες 210 65 40 757
Δωρεάν μεταφορικά σε όλη την Ελλάδα άνω των 50 ευρώ.
Τα προϊόντα αποστέλλονται με Έξοδα Αποστολής Πανελλαδικά, μέσω της εταιρείας Ταχυδέμα. H αποστολή των προϊόντων γίνεται αυθήμερον ή την αμέσως επόμενη εργάσιμη ημέρα εφόσον τα προϊόντα βρίσκονται ετοιμοπαράδοτα στις αποθήκες της εταιρείας ygeias-agatha & παραδίδονται εντός 1-2 ημερών για περιοχές εντός Αττικής & 1-4 εργάσιμων ημερών για παραγγελίες εκτός Αττικής από τη συνεργαζόμενη εταιρεία courier
Αν ψάχνετε ένα προϊόν από τις εταιρείες που συνεργαζόμαστε αλλά δεν το έχουμε στην σελίδα μας, μπορείτε να μας το ζητήσετε εδώ.
Ανθός αλατιού Μάνης-Αλάτι βράχων 130 γρ
Από την αρχαιότητα τα σκληρά πετρώματα (χαλαζιακά-ασβεστολιθικά) της από σκιερής Μάνης, παράγουν εξαιρετικής ποιότητας αλάτι.
Το μοναδικό είδος αλατιού που χαρακτηρίζεται και ως «Λευκός Χρυσός».
Η συλλογή του «λευκού χρυσού» στην Μάνη, είναι μια χειρωνακτική, δύσκολη και μοναδική ταυτόχρονα διαδικασία, η οποία αποτελεί το μεγαλύτερο και σημαντικότερο μέρος μιας ιστορικής τέχνης που τείνει να χαθεί.
Αυτή είναι και η δική μας τέχνη, η τέχνη συλλογής του ξεχωριστού “fleur de sel” ανθό αλατιού.
Η παραγωγή πάντα περιορισμένη, η συλλογή από Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο και η τοποθέτηση του όταν
στεγνώσει σε γυάλινες συσκευασίες πάντα προσεκτική.
Ο ανθός αλατιού διατηρεί ένα σημαντικό ποσοστό υγρασίας διότι δεν έχει υποστεί κάποια χημική ή άλλη
επεξεργασία.
Έχει φυσικό κάτασπρο χρώμα χωρίς καμία λεύκανση, όπως το κοινό αλάτι, ενώ η ξεχωριστή υφή του είναι αυτή
που του δίνει την ιδιαίτερη κρυσταλλική μορφή, την απαλή γεύση, αλλά και το βοηθά στο να διατηρούνται τα
χαρακτηριστικά του στοιχεία.
Πλούσιο σε ιχνοστοιχεία, απαραίτητα για τον ανθρώπινο οργανισμό, πλούσιο σε θρεπτική αξία και κυρίως πλούσιο σε γεύση, διαλύεται πιο γρήγορα από το κοινό αλάτι και ιδανικά προστίθεται στο φαγητό λίγο πριν αυτό
σερβιριστεί.
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ:
Ιδανικό στην ελληνική σαλάτα, στα ψητά κρέατα λίγο πριν το σερβίρισμα, αλλά και στην ζαχαροπλαστική σε παρασκευές με καραμέλα ή σοκολάτα γάλακτος.