Καλαμπόκι-Ποπ Κορν- Αγροκτηματα Αντωνόπουλου 500γρ
- Στοκ: Σε απόθεμα
- Κωδικός: ΑΝΤ-ΚΑΛ
- Βάρος: 0.50kg
Τηλεφωνικές παραγγελίες 210 65 40 757
Δωρεάν μεταφορικά σε όλη την Ελλάδα άνω των 50 ευρώ.
Τα προϊόντα αποστέλλονται με Έξοδα Αποστολής Πανελλαδικά, μέσω της εταιρείας Ταχυδέμα. H αποστολή των προϊόντων γίνεται αυθήμερον ή την αμέσως επόμενη εργάσιμη ημέρα εφόσον τα προϊόντα βρίσκονται ετοιμοπαράδοτα στις αποθήκες της εταιρείας ygeias-agatha & παραδίδονται εντός 1-2 ημερών για περιοχές εντός Αττικής & 1-4 εργάσιμων ημερών για παραγγελίες εκτός Αττικής από τη συνεργαζόμενη εταιρεία courier
Αν ψάχνετε ένα προϊόν από τις εταιρείες που συνεργαζόμαστε αλλά δεν το έχουμε στην σελίδα μας, μπορείτε να μας το ζητήσετε εδώ.
Καλαμπόκι-Ποπ Κορν- Αγροκτηματα Αντωνόπουλου 500γρ
Στο Αγρόκτημα Αντωνόπουλου διασώζονται και καλλιεργούνται 2 παραδοσιακές γηγενείς ποικιλίες καλαμποκιού. Η μία ονομάζεται Διακονιάρα και χρησιμοποιείται για την παραγωγή καλαμποκάλευρου και ακόμα μία από την οποία παράγεται το ποπ-κορν Διλόφου.
1) Πλούσια πηγή καροτενοειδών
Tα καροτενοειδή είναι μια ομάδα φυσικών χρωστικών και σε αυτά οφείλεται το κόκκινο, το πορτοκαλί και το κίτρινο χρώμα των φυτών. Ιδίως στο κίτρινο καλαμπόκι υπάρχουν μεγάλες ποσότητες καροτενοειδών με πιο σημαντικά το καροτένιο, τη ζεαξανθίνη και τη λουτεΐνη. Ο ρόλος των καροτενοειδών δεν περιορίζεται μόνο στην απόδοση συγκεκριμένου χρώματος στις τροφές, αλλά επίσης αποτελούν σημαντικές αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές ουσίες και συμβάλλουν στη πρόληψη ασθενειών του ματιού (καταρράκτης και εκφύλιση ωχρά κηλίδας), καρδιαγγειακών παθήσεων, διαβήτη και διαφόρων μορφών καρκίνου.
Επίσης τα καροτενοειδή αποτελούν πρόδρομη ουσία για τη σύνθεση της βιταμίνης Α. Χωρίς τη λήψη επαρκούς ποσότητας καροτενοειδών η βιταμίνη Α δεν μπορεί να συντεθεί σε αυτούς που ακολουθούν μία χορτοφαγική διατροφή. Η βιταμίνη Aείναι απαραίτητη για την καλή υγεία των ματιών, του δέρματος, των οστών και του ανοσοποιητικού συστήματος. Έλλειψη βιταμίνης Α συνδέεται με προβλήματα όρασης, δερματικές παθήσεις και καθυστερημένη ανάπτυξη στα παιδιά.
2) Πλούσια πηγή βιταμινών Ε, C,K και του συμπλέγματος B
Το καλαμπόκι είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Οι βιταμίνες B είναιαπαραίτητεςγιατηνκαλήλειτουργίατου νευρικού συστήματος και τη σωστή λειτουργία του μεταβολισμού. Επίσης συμβάλουν στην καλή υγεία του δέρματος, των μαλλιών, της καρδιάς και του εγκεφάλου και εμποδίζουν τα συμπτώματα των ρευματισμών καθώς φαίνεται να βελτιώνουν την κινητικότητα των αρθρώσεων.
Επιπλέον η παρουσία βιταμίνης A, C και K σε συνδυασμό με το β-καροτένιο και το σελήνιο συμβάλλουν στην βελτιστοποίηση της λειτουργίας του θυρεοειδή αδένα και του ανοσοποιητικού συστήματος.
Η βιταμίνη Ε έχει αντιοξειδωτική και αντιγηραντική δράση, προστατεύοντας τον οργανισμό από το οξειδωτικό stress και αποτρέπει τη δημιουργία φλεγμονών στο σώμα.
3) Πλούσια πηγή φυτοστερολών
Οι φυτοστερόλες, όπως υποδηλώνει και το όνομά τους, υπάρχουν μόνο στα τρόφιμα φυτικής προέλευσης ενώ η χοληστερόλη απαντά μόνο στις ζωικές τροφές. Ενώ η αυξημένη κατανάλωση χοληστερόλης αυξάνει το ρίσκο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων, η κατανάλωση φυτοστερολών έχει ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία του ανθρώπου.
Τις τελευταίες δεκαετίες έχει γίνει ευρέως αποδεκτό από την ιατρική κοινότητα ότι οι φυτοστερόλες μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα της LDL (κακής)- χοληστερόλης στο αίμα, ενώ την ίδια στιγμή διατηρούνται σε φυσιολογικά όρια τα επίπεδα της HDL (καλής)-χοληστερόλης. Αυτό επιτυγχάνεται λόγω του ανταγωνισμού των φυτοστερολών με τη χοληστερόλη, με αποτέλεσμα να παίρνουν τη θέση της και να εμποδίζουν την απορρόφησή της στο έντερο οδηγώντας τελικά στη μείωση της. Συνεπώς, η κατανάλωση φυτοστερολών εντός ενός ισορροπημένου διαιτολογίου και ενός υγιεινού τρόπου ζωής φαίνεται να συμβάλλει στην καλή υγεία της καρδιάς, να μειώνει τα επίπεδα της αθηροσκλήρωσης και το ρίσκο για στεφανιαία νόσο.
4) Πλούσια πηγή καλίου
Το κάλιο μαζί με το νάτριο αποτελούν τους βασικούς ηλεκτρολύτες και είναι υπεύθυνοι για τη διατήρηση της ισορροπίας υγρών στο σώμα μας. Το κάλιο συμβάλλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και στη διατήρησή της σε φυσιολογικά επίπεδα μειώνοντας με αυτόν τρόπο την πιθανότητα εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων. Επίσης, είναι απαραίτητο για την σωστή λειτουργία των μυών, την καλή λειτουργία του εγκεφάλου και βελτιώνει τη μνήμη. Η έλλειψή του οδηγεί σε κόπωση, μυϊκή αδυναμία και κράμπες (7, 12).
5) Πλούσια πηγή ‘’καλών’’ λιπαρών
Τις τελευταίες δεκαετίες ο άνθρωπος έχει συνδέσει τα λίπη με κάτι βλαβερό και επιζήμιο για την υγεία του. Δεν είναι ακριβώς έτσι! Ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο πρέπει και οφείλει να περιλαμβάνει λιπαρά καθώς είναι απαραίτητα για την παραγωγή ενέργειας, την απορρόφηση των λιποδιαλυτών βιταμινών (βιταμίνες D, E, A και Κ), την παραγωγή ορμονών και τη σωστή λειτουργία του οργανισμού.
Αυτό όμως στο οποίο θα πρέπει να δοθεί έμφαση είναι το είδος των λιπαρών που καταναλώνει κανείς, δηλαδή αν είναι “καλά” (ακόρεστα) ή “κακά”(κορεσμένα και trans). Τα τελευταία επιστημονικά στοιχεία μας δείχνουν ότι τα ακόρεστα λίπη όχι μόνο δεν πρέπει να τα αποφεύγουμε αλλά είναι απαραίτητα για την εξασφάλιση της υγεία μας.
Το καλαμπόκι αποτελεί μία καλή πηγή ‘’καλών’ ’λιπαρών με πιο σημαντικό εκπρόσωπο το λινολεϊκό οξύ (ω6). Το λινολεϊκό οξύ συμβάλλει στη μείωση της αρτηριακή πίεσης, στη μείωση της ‘’κακής’’ χοληστερόλης, στη μείωση των τριγλυκεριδίων και προωθεί την υγεία της καρδιάς (12,18).
6) Πλούσια πηγή φυτοχημικών και αντιοξειδωτικών
Τα φυτοχημικά είναι ουσίες που παράγουν τα φυτά για να προστατεύσουν τον εαυτό τους από ιούς, βακτήρια και μύκητες. Οπότε καταναλώνοντας τα είναι σαν να υιοθετούμε αυτή την προστατευτική αντιμικροβιακή τους δράση! Η συμβολή τους στην ανθρώπινη υγεία είναι πολύτιμη καθώς έχουν σημαντική αντιοξειδωτική και αντικαρκινική δράση δηλαδή προστατεύουν τα κύτταρα του οργανισμού από το οξειδωτικό stress και ενισχύουν την άμυνά του. Βρίσκονται σε πληθώρα στα φρούτα, στα λαχανικά και τα προϊόντα ολικής άλεσης.
7) Πλούσια πηγή φυτικών ινών και ανθεκτικού αμύλου
Το καλαμπόκι (όταν είναι ολικής άλεσης!) είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες. Επιπλέον αποτελείται από ένα είδος αμύλου γνωστό ως “ανθεκτικό άμυλο” το οποίο διαφέρει κατά πολύ από τα άλλα είδη αμύλου. Και τα δύο είναι πολύ ωφέλιμα για την υγεία.
Οι φυτικές ίνες και το ανθεκτικό άμυλο μοιάζουν πολύ στις λειτουργίες τους καθώς δεν πέπτονται από τον οργανισμό αλλά αντίθετα χρησιμοποιούνται σαν τροφή για τη μικροχλωρίδα του παχέος εντέρου. Λειτουργούν δηλαδή σαν πρεβιοτικά συμβάλλοντας στην καλή λειτουργία του, μειώνουν τη δυσκοιλιότητα και τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου.
Επιπλέον ελαττώνουν το αίσθημα της πείνας και μας κρατούν χορτάτους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα συμβάλλοντας στη διατήρηση του φυσιολογικού βάρους.
Η αυξημένη κατανάλωση φυτικών ινώνμειώνει τα επίπεδα της χοληστερόλης, σταθεροποιεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και βοηθάει στην αποτελεσματικότερη διαχείριση του διαβήτη